Van-e jövője a napenergiának Magyarországon?

Van-e jövője Magyarországon a megújuló energiáknak? Elegendő-e a szél erőssége, süt-e eleget a nap? A rövid válasz az, hogy igen. Nincs szükségünk még atomenergiára sem.

Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem Környezet és Tájföldrajzi tanszékének oktató és hallgatói elkészítettek egy tanulmány, amelynek címe az volt, hogy: ”Erre van Előre”. Ebben a tanulmányban egy víziót vázoltak fel, hogy 2040-ig Magyarország figyelembe véve a társadalmi és gazdasági realitásokat és a földrajzi lehetőségeket meddig juthatna el a megújuló energia használatában.

Bővebben...

Soha nem adtak el ennyi elektromos autót a világon

2015-ben új csúcsot döntött a hibrid és teljesen elektromos meghajtású gépjárművek összesített eladása, számolt be az EV-Volumes. Adataik szerint az egész évben közel 540 ezer ilyen autó talált gazdára, ami a 2014-hez képest 70%-os növekedést jelentett világviszonylatban. Míg Európában 99%-os, addig Kínában 227%-os volt a növekedés mértéke, amivel az eladások számát tekintve gyakorlatilag utolérte a világ legnagyobb piacának számító Európát.

Bővebben...

Klíma vásárlás és beszerelés – új állami szabályok

2015. augusztus 01-től szigorodtak a klíma vásárlási feltételek. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság komoly változtatásokat hozott be a klímavásárlásra vonatkozóan 2015. augusztus 01-től.

Bővebben...

Ezért nem akar a kormány lakóházak energetikai felújítására költeni

Jávor Benedek EP-képviselő birtokába került az az előterjesztés, amelyből kiderül, mi a valódi oka annak, hogy a kormány nem akar lakossági épületenergetikai felújításra pénzt adni. A válasz arcpirító.

Bővebben...

Megújuló energia vagy büntetés

A megújuló energia terjesztése követelmény

Uniós büntetés a kevésbé zöldeknek? Az Európai Bizottság megelégelte, hogy csak pár Uniós ország tesz erőfeszítéseket a megújuló energia irányába, ezért komolyabb szankciók bevezetése várható.

Bővebben...

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.