Egészséges klímahasználat

744px-Fujitsu-Logo.svgdaikinfisher-logo12gree klima

Önnel fordult már elő, hogy megfázott egy klímától?

Bizony meg lehet fázni a légkondícionáló készülékektől, ha nem megfelelően használjuk azokat.

Ezek a megbetegedések szinte 90%-ban olyankor alakulnak ki, amikor odakint borzasztó kánikula tombol. Az emberek ilyen hatalmas melegben hajlamosak jól odatekerni a klíma készüléknek, ami ha jól van méretezve, természetesen hozza is a kívánt hőmérsékletet, kellően hideget csinálva ezzel a helyiségben. Amikor kint százágra süt a nap, sokan gondolják úgy, hogy nem fognak a lakásban gubbasztani egész nap, ezért kimennek a szikrázó napsütésbe, a 40 fokos kánikulába. Negyedóra elteltével, a 40 fokból, visszamennek a 25 fokos, kellően klimatizált helyiségbe, izzadtan, verejtékezve. Ha ezt kétszer, háromszor megcsinálják, garantáltan az ügyeleten fognak kikötni. Az átnedvesedett testüket, ruhájukat érő, hideg száraz levegő ugyanis garantált megfázáshoz vezet. Ilyen esetekből tanulva, és ezek elkerülése végett adjuk a következő hasznos tanácsokat.

Tippek - tanácsok, hogyan használjuk a klímát:

Ne állítsunk be 6-7 fokkal hidegebb hőmérsékletet a klímakészülék távirányítóján, a kinti levegőhöz képest. Ha kint pl. 34 fok az árnyékban mért hőmérséklet, akkor a 27 fokos, klimatizált levegőt is kellően hűvösnek fogjuk érezni.

Ha lehetséges, alacsony ventillátor fordulatot állítsunk be a klíma távszabályzójával, így a nagy légáram keltette megfázást, fejfájást is elkerülhetjük. Vannak, akik egyébként is érzékenyek a nagy légáramra, huzatra.

Ne irányítsuk a klíma légáramát emberekre!

Ha megoldható, olyan irányba tereljük a levegőt, ahol keveset tartózkodunk. Egyes klímák maguk alá is képesek fújni a levegőt, ami bizonyos kialakításoknál rendkívül kellemes megoldás lehet.

Kánikulában jön a legjobban, ha a klíma készüléket, még a vásárlásnál kissé túlméretezzük, ilyenkor ugyanis kisebb légsebesség hatására is képes a légkondícionáló tartani a kívánt hőmérsékletet.

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.