Karbantartás - tisztítás

744px-Fujitsu-Logo.svg daikin fisher-logo12 gree klima

Karbantartás

Tisztíttassa rendszeresen klímabegrendezését, hogy lakása - irodája levegője mindig megfelelő legyen.

A garancia érvényesítéséhez szüksées az évente kétszeri karbantartás.

Egy elkoszolódott készülék sokkal több áramot fogyaszt, valamint megtelepedhet benne egy kórokozó ami a legionella fertőzésért felelős.

A tiszta klímaberendezés nem terjeszti a legionella betegséget!

A split klíma (háztartási légkondícionálók) normális esetben nem porlasztanak vizet a légtérbe, tehát legionella betegséget sem okozhatnak. Ezen túlmenően a split klíma beltéri egység hőcserélőjén egy nagyon nedves környezet alakul ki, a klíma beltéri egység hőcserélő felületére a hűtött levegőből különböző szerves anyagok rakódnak le, és ezek fertőződhetnek baktériumokkal.

Ha viszont rossz a kondenzvíz elvezetés, akkor a klíma beltéri egység ventillátora a felgyülemlett vizet beporlaszthatja a légtérbe, ezért klíma szerelés folyamán gondos odafigyelést igényel a kondenzvíz elvezetés. Ez a levegőbe jutva már komoly allergiát vagy más légúti fertőzéseket okozhat, ezért a split klíma beltéri egység hőcserélőjét gondosan és rendszeresen tisztítani szükséges. A klímaberendezés elfertőződöttségét általában jelzi a split klíma beltéri egységből áradó ammóniás vagy egyéb kellemetlen szag.

A klímaberendezés használói nagy része tapasztalta már, hogy a klímakészülék bekapcsolásakor poshadt szag áramlik a berendezésből. Pedig ez már a végső stádium, ilyenkor nagy valószínűséggel tele van a készülék a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl, különböző gomba- és baktériumtenyészetekkel. Ezt keringteti a készülék klimatizálás folyamán a légtérben, fertőzve az ott tartózkodókat.

A tisztításhoz speciális összetételű klíma tisztító spray-k és mosószerek kaphatók, amelyek nem teszik tönkre, és nem korrodálják a klímakészülék belsejét, de elpusztítanak minden kórokozót, és megtisztítják a hőcserélő felületeket.

A legionella betegséget tehét a levegőbe porlasztott fertőzött vízcseppek okozzák.

A betegség a légutakban, a tüdőben okoz gyulladást, amely heveny, gennyes tüdőgyulladás képében zajlik. Kétnapos lappangási idő után magas láz, izomfájdalmak, száraz köhögés, nehéz légzés, hasmenés, tudatzavar jelentkezik. Az egyre kiterjedtebbé váló tüdőgyulladás miatt romlik a beteg állapota és halál is bekövetkezhet.

A legionellózis és az egyéb fertőzések egyszerűen megelőzhetőek, a készülékek rendszeres és folyamatos tisztításával, karbantartásával.

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.