Napelemek rögzítése, tájolása

A napelemes rendszer legfontosabb teljesítmény meghatározó eleme a napelem. A napelemek telepítésénél nagyon fontos a rögzítés minősége és a napelemek tájolása. Mivel 30 évre tervezzük, erős és az időjárásnak ellenálló rögzítésre van szükség. Ezért csak alumínium és rozsdamentes acél rögzítő elemeket használunk.

A napelemeket rögzíthetjük:

 Ferde tetőre Lapostetőre Talajra
 ferdetetős rögzítés  lapostetős rögzítés  talajra rögzítés

A napelemeket megfelelően tájolni és azok dőlésszögét megválasztani a napelemes rendszerek egyik legfontosabb problémája.

images

A napelemeknek akkor a legjobb a hatásfoka, ha a felületüket merőlegesen éri a napfény. Ez csak mozgó mechanizmussal valósítható meg, ami növeli a beruházási, üzemeltetési költségeket. Lakossági alkalmazásnál nem kifizetődő.

Mi a megoldás?

Meg kell találni azt az optimális dőlésszöget aminél az éves termelés a legideálisabb. Magyarországon déli tájolás mellett 35 fokos dőlési szög a legmegfelelőbb.

napelemek idealis tajolas Magyarorszag

Azonban a feltételek általában nem ideálisak,mind a tájolás, mind a dőlésszöget tekintve. Az alábbi ábrán jól látszik, hogy kisebb eltérések csak pár százalékos veszteséget okoznak.

Napelem tajolas es dolesszog IMMO THERM

A többi céghez hasonlóan honlapunkon az Ön kényelme és a böngészési élmény fokozása céljából anonim cookie-kat használunk, amelyhez Ön az oldal használatával hozzájárul. További tudnivalókat az adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.